CARTELL XX EDICIÓ- 20 ANYS  TIRANT//

MARTÍN FORÉS

Disseny gràfic,  arts plàstiques, il·lustració i muralisme

Naix a Llombai, (Ribera Alta. València). Artista multidisciplinari, realitza la seua primera exposició d’olis, dibuixos i aquarel·les als 20 anys. En 1986 entra a formar part del taller de decoració Bicent´s a Godella (València).

 

En 1990 s’independitza i munta el seu propi estudi on desenvolupa tècniques pròpies, destacant la del “faux marbre” i pintura al trompe l´oleil, (artificis), també mobles decorats a mà.

 

Fa treballs de pintura decorativa i murals a Marbella, Madrid, Salamanca, Múrcia, Comunitat Valenciana, Chicago, Nova York, Londres, París, Abuja (Nigèria), Malabo (Guinea Equatorial), Addís Abeba, (Etiòpia), Ginebra i amb el seu equip decora la taula principal per a celebrar la reunió del G-20 de Sant Petersburg el setembre de 2013.

 

Estudia paral·lelament disseny gràfic, aerografia i pintura digital.

 

Participa en diverses escenografies per al Teatre Principal (València) i la Fira de Xàtiva.

 

Com cartellísta ha guanyat més de 50 premis nacionals de cartells, destacant els tres de Falles de València en 2001, 2003 i 2004, a més dels de Fogueres d’Alacant, Setmana Santa Marinera de València, Expojove, Festival de la Cançó de Benidorm, Dia de la Dóna, Fira de Xàtiva, etc.

 

Va ser president de l’Associació Valenciana d’Amics del Cartell durant 2005.

 

Seleccionat en el 5é Internacional “Triennal of Stage Poster de Sofia. 2007” (Bulgària), finalista en el Concurs de cartells Francisco Mantecón, 2017 (Terras Gauda) on van participar 1.568 cartells de 62 països.

 

Ha il·lustrat múltiples reportatges i articles de premsa.

Ha sigut seleccionat en diversos concursos de pintura destacant, els del Certamen Europeu de Pintura Antonio López 2008, X Premi de Pintura Milagros Mir de Catarroja, Premi de Pintura Ciutat d’Algemesí 2008.

 

Actualment compagina el cartellisme amb les arts plàstiques i el muralisme.

 

Relació amb el món faller.
Guanyador de tres primers premis de cartells de Falles de València, 2001, 2003 i 2004 i un accèssit en 2006.

Disseny de múltiples cobertes per a llibrets de falla.

Disseny de la coberta del Llibret Na Jordana 2017 (Primer premi de la Generalitat Valenciana a la promoció de l’ús del valencià en els llibret de Falla).
Col·laborador artístic en Falla Infantil Municipal de València 2012 i 2016.
Disseny dels cartells corresponents als Aplecs de Xirimita i Tabal, 2017, 2018, 2019, 2020, realitzats amb motiu del “Tirant de lletra”, Na Jordana.

 

www.martinfores.com
instagram: @martinforesanz
www.facebook.com/martin.foressanz

JAVIER VALIENTE

Disseny gràfic, multimèdia i Il·lustració

Javier Valiente, sota el pseudònim theRevolution (València, 1984), presenta la imatge gràfica de la XX Edició del Tirant de Lletra per a Na Jordana 2020.

 

A partir de la seua formació en disseny gràfic, multimèdia i il·lustració, treballa actualment en el seu propi estudi de disseny entre Madrid i la capital del Túria.

 

Empreses i marques com Warner Bros Entertainment, Idealista, Neox, Antena 3 TV, PepsiCo, Avalon Produccions, Govern d’Espanya, Ajuntament de València, Carrefour o la Diputació de València avalen la seua trajectòria professional.

 

Es diverteix, interacciona i crea en el seu instagram @fallesREVOLUTION i @theRevolution.

 

www.www.therevolution.es