XERRADES, COL·LOQUIS, CONVERSES I MÉS //

Com a complement a la lectura col·lectiva del Tirant, a partir de la V edició la programació del “Tirant de lletra” © ha sigut complementada puntualment amb diverses conferències. Algunes ens han servit per conéixer millor diversos aspectes del Segle d’Or de les lletres valencianes, mentre que d’altres han constituït un apèndix a les mostres temàtiques d’una edició concreta o un complement a la temàtica que abordava la falla d’un exercici puntual.

2005 //

Conferència impartida a l’aula “Na Jordana” de la UIMP per José Ramón Hinojosa Montalvo (Director Fundació estudis medievals Jaume II d’Alacant).

polsa per veure la foto ->

2006 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per Josep Lluís Sirera (dramaturg i catedràtic d’història del teatre de la Universitat de València) i recital de Victòria Sousa.

polsa per veure la foto ->

2007 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per Nel·lo Pellisser ( professor de comunicació audiovisual i publicitat  de la Universitat de València)

polsa per veure les fotos ->

2007 //

Col·loqui sobre l’avinguda del riu Túria el 1957 amb la participació de Rafael Brines (periodista i responsable de la cobertura informatiiva sobre la tragèdia); Ma Ángeles Arazo (periodista responsable d’efectuar les cròniques de successos) i  Mercé Gallent  (FMIV Na Jordana, 1958 i Professora d’Història Medieval de la Universitat de València).

polsa per veure la foto ->

2009 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per Salvador Mercado (folklorista i fundador del grup Alimara)

polsa per veure la foto ->

2009 //

Presentació a càrrec de  Joan Seguí (Director del Museu Valencià d’Etnologia)  del llibre commemoratiu del 125 de la comissió elaborat per l’Associació d’Estudis Fallers.

polsa per veure la foto ->

2010 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per Josep Lluís Sirera.

polsa per veure les fotos ->

2010 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per José Martínez Tormo (gestor cultural).

polsa per veure la foto ->

2011 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per Alfons Grau Alonso (cirurgià i doctor per la Facultat de Medicina).

polsa per veure la foto ->

2014 //

Taula rodona moderada per Joan Castelló (Agència EFE) a la seu social de Na Jordana. Amb la participació de: Carles Rossaleny (administrador del grup de Facebook Seguidors de Joan Blanch); Fèlix Crespo (ex-regidor de Festes de l’Ajuntament de València); Ramon Pla (il·lustrador, Ximo Berlanga (Federació de Falles Especial Enginy i Gràcia)i Boro Peiró (Onda Cero Radio).

polsa per veure les fotos ->

2015 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per Emilio Callado Estela  (Catedràtic d’Història Moderna de la CEU- UCH).

polsa per veure la foto ->

2020 //

Conferència impartida a la seu social de Na Jordana per la filòloga, docent i tècnica de l’AVL Immaculada Cerdà i Sanchis i presentació de l’audiovisual produït per Na Jordana: “Carmelina i les Falles: 6 veus i una ressenya”.

polsa per veure el video->
polsa per veure les fotos->

També la poesia agermanada amb la música ha esdevingut un recurs habitual per fer un recés entre  lectura i lectura o fins i tot per posar-hi el colofó. Així el 2013 Francesc Anyó i Borja Penalba ens endisaren en l’apassionat i apassionant univers estellesià amb el recital “Estellés de mà en mà”; el 2015 “Versos, besos i entrepans” improvisats per components i col·laboradors de Na Jordana van servir a la comissió per reposar-se de la ressaca del Tirant i el 2019 Estela Martínez i Jaume Linares partint dels episodis més eròtics del  Tirant van recrear una antologia de poemes d’amor i sexe.