EL TIRANT DE NA JORDANA//

EL TIRANT DE NA JORDANA,  és un obra de concert per a colla de dolçainers i percussió que va ser composta i dedicada a la falla Na Jordana per tota a la seua tasca cultural, especialment amb el Tirant de Lletra.

Va ser estrenada per la Colla El Cudol l’any 2018 a les jornades culturals de la XVIII edició del «Tirant de Lletra».

L’obra es divideix en quatre parts i es basen en la novel·la Tirant lo Blanc de Joanot Martorell i el seu personatge:

1. La marxa del Tirant
2. Tirant i Carmesina
3. Les batalles del Tirant
4. El gran Tirant lo Blanc

El «Tirant de Lletra» de Na Jordana mereixia una banda sonora, de la mateixa manera que la mereixia també el «Tirant de Xirimita i tabal», aplec anual de colles de dolçainers i tabaleters que organitza Na Jordana. Dels temes principals de l’obra TIRANT, naix LA MARXA DEL TIRANT, marxa cristiana pensada per ser interpretada conjuntament a la citada trobada per totes les colles assistents.

Antoni de la Asunción

slide 1
Imagen 1
Imagen 2
Imagen 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

6 d’Octubre 2018. Centre Cultural La Beneficència. Saló Alfons el Magnànim

XVIII edició Tirant de lletra. La Colla El Cudol i els representants de Na Jordana, al concloure en l’estrena del “Tirant de Na Jordana”

Antoni de la Asunción Andrés

Llicenciat en Història i Ciències de la Música i professor de dolçaina i tabal. Dirigeix La Colla d’Algemesí, el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Cudol de València i el Grup Domingo Savio. És un dels compositors més guardonats amb set premis per les seues obres. Ha rebut diversos guardons i reconeixement per la seua llavor i dedicació al món de la dolçaina i la música tradicional, com el Premi Parra d’Or atorgat per la Colla El Terròs de Petrer, el premi Berni per la difusió de la música al món de les falles i el reconeixement Passet a Passet atorgat per la colla Mal Passet de Cocentaina. L’any 2018 la Junta Municipal de Trànsits li atorga el reconeixement d’Il·lustre de la ciutat de València per la seua trajectòria amb la música valenciana.